Sübhâneke Türkçe Okunuşu
SübhânekAllâhümme ve bi hamdik
ve tebârakesmük
ve teâlâ ceddük
(vecelle senâük)*(sadece cenaze namazında okunur)
ve lâ ilâhe ğayrûk
Sübhâneke Anlamı
Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın.
Seni daima böyle tenzih eder ve överim.
Senin adın mübarektir.
Varlığın her şeyden üstündür.
Senden başka ilah yoktur.
Sübhâneke Pekiştirme Çalışması
İslam âlemi için Sübhaneke duası mühim bir yere sahiptir. Müslümanlara farz olarak buyrulan 5 vakit namazı kılarken tekbirden sonra okunan ilk dua da Sübhaneke duasıdır. Bu nedenle bu duayı ezbere bilmek çok önemlidir. Sübhaneke duası Türkçe ve Arapça okunuşu seçeneği ile bu başlık altından ezberleyebilir veya sesli dinleme imkânı bulabilirsiniz. Sübhaneke duası meali, anlamı ve dinle seçeneği için ayrıntıları inceleyebilirsiniz.
Namaza başlayınca tekbir getirdikten sonra ilk olarak Sübhaneke duası okunur. Bu nedenle de bu duanın ezbere bilinmesi gerekir. Sübhaneke duasını ezbere bilmeyen kişiler bu başlık altından hemen okumaya başlayabilirler. Türkçe meali ve Arapça okunuşunun yanı sıra Sübhaneke duası dinle seçeneği ile bu duayı en doğru şekilde öğrenebilirsiniz. Müslüman âlemi için mühim bir yere sahip olan Sübhaneke duası ile ilgili merak ettiğiniz tüm ayrıntılar burada.
CENAZE NAMAZINDA SÜBHANEKE NASIL OKUNUR?
Sübhaneke, cenaze namazlarında bilindiğinden farklı bir şekilde okunur. Cenaze namazı kılarken aşağıdaki parantez içinde bulunan yer ile birlikte bu duayı okuyabilirsiniz.
Sübhânek(ea)llâhümme ve bi hamdik
ve tebârakesmük
ve teâlâ ceddük
(vecelle senâük)*
ve lâ ilâhe ğayruk.
SÜBHANEKE DUASININ ÖNEMİ
Sübhaneke duası namazda tekbir getirdikten sonra ilk okuduğumuz duadır. Bu nedenle namaz kılan bir kişinin mutlaka bu duayı ezbere bilmesi gerekir. İslam âlemine farz olarak buyrulan 5 vakit namazda okunan dualardan bir tanesi olan Sübhaneke duasını yukarıdan Türkçe ve Arapça halini bulabilirsiniz.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v.) namaza başladığı zaman; "Sübhanekellahümme ve bihamdike ve tebarekesmüke ve teala ceddüke vela ilahe gayruk" derdi. (Ebu Davud)